Spabad


Vi har nu höstkampanj på våra spabad i V-serien från Viskan spa! Gäller tom 3 november.

 

Vatten är förutsättning för allt liv och det är kanske därför vi människor har en naturlig dragning till vatten. I vattnet känner vi oss tyngdlösa, livfulla och rofyllda på en och samma gång.

Ett varmt spabad från hjälper kroppens blodcirkulation, masserar muskler och leder, hjälper mot stress och muskelvärk. Det varma vattnet hjälper till kroppen att koppla av och återhämta sig.

Vattnets naturliga bärförmåga reducerar kroppsvikten med ca 90% vilket gör att spänningar i muskler och leder minskar. Det varma masserande vattnet frigör också endorfiner i kroppen – kroppens egentillverkade må bra medicin.

Ett varmt bad här även fler positiva hälsobringande effekter så som:

  • Ett naturligt hjälpmedel mot sömnlöshet
  • Minskning av stelhet och svullnad
  • Hjälpmedel vid Artrit (dock inte alla sorter av Artrit)
  • Typ 2 Diabetes

Ett spabad ger även utrymme för en avkopplande stund för dig själv eller tillsammans med familj och vänner. Något som allt för ofta försummas i dagens samhälle, men som vi tycker att alla är värda. Så, kliv ner i ett spa bad och tvätta bort stressen och fyll kroppen med ett välbefinnande lugn och ro.

Varför Viskan spa?


FÖR SVENSKA FÖRHÅLLANDEN
I Sverige kan det skilja över 50°C mellan vinter och sommar. Men det är inte kylan som är värsta utmaningen – utan den råa fukten och vinden. Med utgångspunkt i detta konstruerar vi därför våra spabad med följande fördelar:

SITTDJUPET – DJUPARE ÄN KONKURRENTERNAS
Att bada ute på vintern är kanske det bästa badet du kan göra. Men då gäller det att du sitter bra och tillbakalutad med vatten över axlarna – annars blir det kallt. Att vi i Skandinavien dessutom är lite längre gör designen och sittdjupet extra viktigt. Det är därför ett Viskan spabad är lite djupare än de andra baden på marknaden – provsitt och testa själv.

UNIKT DRIFTSÄKERT SYSTEM – LÅNGA VARMA BAD ÅRET OM
Vi använder Balboa watergroup som leverantör av styrsystem. Förutom att vi valt att använda titaniumvärmare, för längre livslängd av värmaren, på de flesta av våra spabad, har Balboa också tagit fram ett unikt styrsystem för oss. Här kan du köra massagepumparna samtidigt som värmaren värmer ditt badvatten. Detta är ett måste i vårt nordiska klimat. Om inte tappar vattnet temperaturen mycket fort – oavsett vilken isolering du har i sidan på badet.

SKALET – MARKNADENS TJOCKASTE SKIVA
Det viktigaste på ett spabad är skalet. Odiskutabelt. Därför har vi valt att satsa på marknadens tjockaste skalskiva, från den bästa leverantören. Skalskivan är mer än dubbelt så tjock som normalt samt uppbyggd av både akryl och abs, för bästa styrka och flexibilitet. Skivan förstärks med flera lager av polyuretan (PUR) för maximal styrka. Detta reducerar även ljudet samt fungerar som ett extra lager isolering och är mycket bättre för miljön än traditionell glasfiberförstärkning.

ISOLERING – ENERGISNÅLA OCH SP-TESTADE
Viskans spabad är dokumenterat energisnåla, tack vare flera lager av isolering och luftbarriärer likväl som vi återanvänder värmen från spabadets pumpar. En annan fördel med vår isolering är att spabaden är mycket servicevänliga och lätta att sköta, vilket kan spara dig många tusenlappar i framtiden. Låg energikostnad + servicevänligt = bästa möjliga driftsekonomi. Isoleringen och också framtagen så att den absorberat ljudet bra.

RENT VATTEN (ACS) – RENARE ÄN DRICKSVATTEN
Ett friskt och rent vatten är en förutsättning för att du ska kunna njuta och trivas med ditt spabad. För att uppnå så rent vatten som möjligt med minimalt användande av diverse kemprodukter, så har vi tagit fram ett unikt system; Aqua Clear System. Här är vi unika med antibakteriell slang, AOP – avancerad oxiderings-process (ozon och UV-C ljus som när det kombineras rätt skapar den kraftfullaste, icke kemikaliska, reningen av dricksvatten), kraftfulla filter och en energisnål och programmerbar cirkulationspump.